Fri frakt över 399 kr.
Snabb Leverans
Fri retur
Byt i alla våra butiker

Corporate Social Responsibility

Header

 

Hållbarhet

Hos Wagner är vi investerade i en mera hållbar framtid där vi förbrukar mindre plast, använder fler hållbara material och minskar vårt miljöavtryck. Nedanför kan du läsa om några av våra initiativ:

 

Hållbar produktion och hållbara material

Det är viktigt för oss att våra samarbetspartner gör ett aktivt val i produktionen av bomull, då vi vill stödja en större positiv förändring i bomullsindustrin.

Hos Wagner har vi flera märken som samarbetar med Better Cotton Initiative (BCI) för att förbättra den globala bomullsproduktionen – märken som till exempel Lindbergh, Bison och JUNK de LUXE.

Du kan hitta varor med BCI-producerad bomull via denna sida eller läsa om BCI här.

 

Mindre vattenanvändning och färre kemikalier

Hos Wagner har vi massor av varor som är tillverkade av hållbara material eller producerade på ett mera hållbart sätt. Till exempel är vår favorit-T-shirt från JUNK de LUXE tillverkad i 100 % ekologisk bomull för minskad kemikalieanvändning.

Denimproduktionen har tidigare skett utan hänsyn till miljön, men hos Wagner har vi modeller som är tillverkade utan användning av skadliga kemikalier och med en mycket mindre vattenförbrukning. Prova våra sustainable jeans eller wiser wash jeans här.

Du kan också hitta många andra varor, till exempel badbyxor, kostymer och T-shirts, som är tillverkade i återvinningsbara material. Se vårt utbud av hållbara varor här.

 

Återvunnet material

Våra påsar och kassar är tillverkade i återvunnen plast – både de vi har i butikerna och de i vår webbshop. De flesta av våra webbordrar skickas i påsar som är tillverkade av återvunnet material och som samtidigt kan användas för att skicka varor i retur.  

Allt vårt material för inslagning, till exempel presentaskar, är också tillverkade i återvunnet material – både det vi använder på Wagner.se samt i butikerna.

Påsar i återvunnen plast är det rätta valet just nu, men vi arbetar ständigt mot nya och bättre möjligheter.

 

Plastic Change: donationer till ett gott ändamål

Alla plastpåsar i våra butiker kosta 3 kr. Det gäller oavsett storleken på påsen. Hos Wagner hoppas vi så klart att du skippar plastpåsen helt eller återanvänder en påse du tidigare köpt.

Skulle du ändå stå och sakna en påse, vilket inte alltid går att undvika, har vi valt att skänka överskottet från försäljningen av påsar till ett gott ändamål. Wagner samarbetar därför med den danska miljöorganisationen Plastic Change. Läs mer om Plastic Change och deras ändamål här.

 

Policy och CSR Framework

Wagner ingår i PWT Group A / S. Om du vill veta mer om vårt bidrag till en hållbar framtid kan du läsa mer:

Klik her